So, the posts here are not supposed to be spooky: they are simply about how incredibly super good Jesus is, and how much He loves us all. I didn't make up these posts, they are not my thoughts. I got them in order to understand few things better. And I share them for one reason, so that also you would have a better understanding.
Na, amiről itt szó lesz, attól nem kell megijedni: egyszerűen annyi, hogy Jézus mennyire nagyon hihetetlenül szuper jó, és hogy mennyire nagyon szeret mindenkit. Az itt leírt bejegyzéseket nem én találtam ki; ezek nem a saját gondolataim. Ezeket azért kaptam, hogy jobban megérthessek néhány dolgot. És csak azért írom le őket, hogy te is megérthesd ezeket.

December 5, 2010

Hát nem látod?

Érezted már azt, hogy végtelenül tanácstalan vagy, mert a szíved és az eszed teljesen más irányba vezetett? Volt már olyan, hogy csináltál valamit, de valahogy érezted, hogy ez nem is olyan jó, mégis csináltad tovább?

Ha igen: ne aggódj ez teljesen normális. Ez mindenkivel előfordul.
Pál így ír erről: Hiszen amit teszek, azt nem is értem, mert nem azt cselekszem, amit akarok, hanem azt teszem, amit gyűlölök. (Roma 7. 15.)

Én is hasonló cipőben járok mostanában. Ezért pár napja egyik este azt kértem Istentől, hogy úgy keljek fel, hogy többé ne legyen kérdés mit kell tennem.
Azt kértem, hogy álmomban mossa meg a gondolataimat, hogy minden tiszta legyen, és tűnjön el minden tanácstalanság.
Aztán azt gondoltam, hogy másnap majd felkelek, és onnantól minden oké lesz. Nem lesz több kérdés.

De nem így történt. Mikor azt kértem, hogy mossa meg a gondolataiamat, tudod mit mondott Isten? Ezt kérdezte:
"Hát nem látod, hogy évek óta ezt teszem veled???"

És ezután láttam is magam előtt, ahogy Jézus megállás nélkül, kitartóan suvickolja az elmémet. A világmindenség teremtője még erre is hajlandó értem: Hogy kérés nélkül megfogja a surolókefét és kitakarítsa belőlem a hazugságokat. Ő aki fényben ragyog, önszántából hajlandó bemocsolni magát, hogy rendbe tegyen.

És ne gondold, hogy ez valami kiváltság! Ezt érted is ingyen, szívből megteszi, mert végtelenül szeret. Csak fogadd el.

1 comment:

  1. Nekem is ez az ige jutott eszembe valami kapcsán. Tök jó, hogy leírtad ezeket:)

    ReplyDelete