So, the posts here are not supposed to be spooky: they are simply about how incredibly super good Jesus is, and how much He loves us all. I didn't make up these posts, they are not my thoughts. I got them in order to understand few things better. And I share them for one reason, so that also you would have a better understanding.
Na, amiről itt szó lesz, attól nem kell megijedni: egyszerűen annyi, hogy Jézus mennyire nagyon hihetetlenül szuper jó, és hogy mennyire nagyon szeret mindenkit. Az itt leírt bejegyzéseket nem én találtam ki; ezek nem a saját gondolataim. Ezeket azért kaptam, hogy jobban megérthessek néhány dolgot. És csak azért írom le őket, hogy te is megérthesd ezeket.

July 30, 2011

Jézus rövid találkozása Buddhával - II. rész

Isten valamiért újra és újra felhozza az életemben a különböző vallások kérdését, és úgy gondolom ezt meg kell osztanom veletek. A napokban sok emberrel beszélhettem a hitről és Istenről. És megdöbbentett, hogy milyen sokan vannak, akik olyan valakiben hisznek és olyan valakit követnek, akit nem is ismernek és valójában nem is tudják miért követik.
Sokan azok közül, akikkel beszélhettem azt mondták, hogy buddhisták, és a saját útjukat járják. Én nem tudom kik olvassák ezt a blogot, de simán lehet hogy vannak köztetek olyanok is, akik talán véletlen keveredtetek ide. Az is lehet hogy te is kedves olvasó kacérkodtál már a buddhizmus gondolatával.
Na figyelj, mert ha te így olvasod ezt, akkor a következő sorok most neked szólnak.

Szeretnéd tudni mi az, ami miatt össze sem lehet hasonlítani a buddhizmust és a kereszténységet? Ha igen, akkor hadd mondjam el mi a legnagyobb különbség:

Jézussal ellentétben Buddha SOHA nem fogja neked azt mondani, hogy szeretlek!

Érted ezt?

Te bármit is teszel, ő soha nem fogja azt mondani neked, hogy szeretlek. Tulajdonképpen soha nem fog szeretni téged. Levágathatod a hajad kopaszra; járjatsz vicces narancssárga rucikban; lehetsz vegetáriánus; rajzolhatsz pirospontot a szemeid közé; meditálhatsz vagy akár még lebeghetsz is törökülésben egész nap, de mindezzel soha nem fogod elérni, hogy bármit is érezzen irántad. Hogy miért? Mondjuk azért mert már meghalt.

És tudod hogy hívják az ilyen a kapcsolatot, amelyben bárhogy is próbálkozol hogy elnyerd a másik tetszését, a másik fél még csak annyit sem mond, hogy "na jól van".
Ezt úgy hívják hogy önző kapcsolat.
Eddig azt hitted, hogy azért mosolyog minden Buddha szobor, mert ő tele van jósággal és örömmel? Hát nem.
Hát nem látod, hogy rajtad nevet? Még mindig nem látod, hogy kinevet téged? Nem látod, hogy még ő is csak nevet azon, hogy bohócot csinálsz magadból hogy egy halott embernek megfelej? Érted???
Figyelj, ha jót akarsz ne akarj egy önző kapcsolatban lenni senkivel. Egy halottal meg pláne neee!

És hadd mondjam el azt is, hogy Jézus nem ilyen. Ő szereti ezt a világot. Ő szereti az embereket. Ő szeret téged. És elfogad téged így ahogy vagy. Neked nem kell semmit se tenned azért, hogy ő szeressen és elfogadjon téged. Nem kell rózsafüzért morzsolgatnod és a hiszekegyet mormolgatnod hogy Jézus egy picit rád figyeljen.
Belegondoltál már abba, hogy miért halt meg az emberekért a kereszten? Belegondoltál már abba, hogy miért hagyta, hogy elkapják, megkötözzék, megalázzák, leköpdössék azán megöljék?
Elmondjam? Azért mert annyira szeretett téged, hogy ezzel az áldozattal megszabadítson téged is a bűnből, a félelmekből és a fájdalmakból.

És tudod hogy hívják azt mikor valaki elvárások nélkül szereti a másikat, bármennyire nem is érdemelné meg ezt a másik? Ezt hívják feltétel nélküli szeretetnek. Jézus ilyen szeretettel szeretett téged. És mivel ő feltámadt a halálból, ő most is így szeret téged.

No comments:

Post a Comment