So, the posts here are not supposed to be spooky: they are simply about how incredibly super good Jesus is, and how much He loves us all. I didn't make up these posts, they are not my thoughts. I got them in order to understand few things better. And I share them for one reason, so that also you would have a better understanding.
Na, amiről itt szó lesz, attól nem kell megijedni: egyszerűen annyi, hogy Jézus mennyire nagyon hihetetlenül szuper jó, és hogy mennyire nagyon szeret mindenkit. Az itt leírt bejegyzéseket nem én találtam ki; ezek nem a saját gondolataim. Ezeket azért kaptam, hogy jobban megérthessek néhány dolgot. És csak azért írom le őket, hogy te is megérthesd ezeket.

August 27, 2010

Istennél még a szemét is csodálatos

Képzeld el azt, hogy odamegy hozzád Isten, és megmutatja, hogy is működik az élővilág. És elmondja, hogy találta ki az egészet. Na, itt rögtön az első dolog az lesz, hogy megszereted a biológiát, az tuti. De ha jól figyelsz, akkor az is lehet, hogy még a kémiát is:)
A második pedig az, hogy megérted, hogy ez eredetileg nemcsak egy hibátlanul működő rendszer lenne, hanem egy bámulatos gondossággal létrehozott alkotás. Egészen elképesztő, hogy még egy aprócska kis teremtmény is milyen aprólékosan ki van találva, de emellett ugyanilyen aprólékosan ki is van díszítve. És az ebben a lenyűgöző, hogy ez mindenre igaz: a legapróbb egysejtűektől egészen a mamutig és a mammutfenyőig.

Na, ebből az egész alkotásból nekem most megmutatott egy apró dolgot Isten. De ahogy ezt a semmiséget megértettem, számomra már az döbbenetes volt.
Láttam magam előtt két lehullott falevél képét, és olyan csodálatos színük volt, amilyen csodálatos színe még egy élő fának sincs! Az egyik aranysárga, a másik sötét narancssárga. Nagyon szépek voltak! Pedig egy lehullott falevél már mit sem ér. Iazából értéktelen hulladék. Magyarul szemét. De Isten egy olyan Földet készített elő nekünk, ahol nem akarta hogy nélkülözzünk bármit is. A tökéleteset akarta nekünk. Egy olyan helyet, ahol még a szemét is csodálatos!

Gondold csak el, hogy mekkora szeretet kellett ehhez! Gondolj bele mennyire szeretheti az embereket, ha egy olyan világot készített elő nekünk, ahol a legértéktelenebb dolog amit ide helyezett, az egy bámulatos szépségű őszi falevél! Gondolj bele, a világ egyik legcsodálatosabb dolga a legértéktelenebb, azok közül amit kapsz tőle. Szerinted ha ő így áll hozzá, akkor itt kimerülnek az ajándékai? Szerinted, ha egy semmiségre ilyen gondja van, akkor milyen lehet az, ha tényleg adni szeretne valamit? Szerinted ha ezt a csomó bámulatos dolgot, ami itt van a Földön csak úgy adta, anélkül hogy bárki kérte volna; akkor szerinted mit adna, ha kérnél tőle valamit?

Igazából ő ezt csak úgy adja, mert szeret minket. Mindenkit, minden egyes embert. És ha még akkor is ad, ha még esetleg nem ismered őt; akkor szerinted milyen lehet az, mikor már megismerted?

No comments:

Post a Comment