So, the posts here are not supposed to be spooky: they are simply about how incredibly super good Jesus is, and how much He loves us all. I didn't make up these posts, they are not my thoughts. I got them in order to understand few things better. And I share them for one reason, so that also you would have a better understanding.
Na, amiről itt szó lesz, attól nem kell megijedni: egyszerűen annyi, hogy Jézus mennyire nagyon hihetetlenül szuper jó, és hogy mennyire nagyon szeret mindenkit. Az itt leírt bejegyzéseket nem én találtam ki; ezek nem a saját gondolataim. Ezeket azért kaptam, hogy jobban megérthessek néhány dolgot. És csak azért írom le őket, hogy te is megérthesd ezeket.

March 25, 2010

Kit nyeljen el?

Istennek egy elég jó terve van ám az emberiséggel. Beleértve minden egyes embert. Hiszen ha már fogta magát, és mindenkit egyesével megteremtett, akkor tuti, hogy gondja is van mindegyikünkre. És ne gondold, hogy Istennek nincs egy tökéletes terve a te életedre is.
"Csak akkor miért van az, hogy néha nem jönnek össze mégse a dolgok???"
Hát megmondjam, hogy miért van? Azért van, mert van valaki, aki nem örül az örömödnek...

Ez egy tök egyszerű, és teljesen érthető egy dolog, figyi: Isten végtelenül szereti minden teremtményét. És csak két dolgot vár el tőlünk: hogy mi is szeressük őt, és hogy szeressük a többi embert. Igazából ennyi, nem több.
De ha ezt a két dolgot nem teszed meg, akkor ne várdd el, hogy megáldjon, és közel jöjjön hozzád. Viszont, ha ő nem jön közel hozzád, akkor valaki más fog:

Az Ördög, mint ordító oroszlán szerte jár, keresvén kit nyeljen el! (I. Péter 5.8.)

És az Ördög nem viccel ám. Ha hagyod, hogy megfosszon mindattól, amit Isten eltervezett az életedre - mondjuk biztonságot, egészséget, gazdagságot, egészséges kapcsolatokat - mindezektől gond nélkül megfoszt. Sőt, igazából örömmel teszi, mert ő ilyen kárörvendő fajta. Fog, aztán elnyel.
És kit nyeljen el? Bárkit, akihez "hozzáférése" van.

Ezért jobb, ha nem adod ki neki a belépési jogot az életedhez. És ehhez semmi más nem kell, csak hogy szeresd Istent és az embereket. És ha tiszta szívből szereted Istent, akkor ő nem fogja megengedni, hogy az Ördög bármit is elragadjon tőled.
És a világ legnagyobb tökéletes tervében találod majd magad. És érezni fogod, hogy ejha, Isten mennyire igen jó! És milyen jót tervezett!
Téged is egészségesnek teremtett. Neked is gazdagságot szánt. Az emberi kapcsolataidban is a legjobbat szeretné. És a szellemi életedben is a legjobbat akarja neked. Fogadd ezt el! És ezért csak azt várja: hogy szeresd őt és az embertársaidat.

No comments:

Post a Comment