So, the posts here are not supposed to be spooky: they are simply about how incredibly super good Jesus is, and how much He loves us all. I didn't make up these posts, they are not my thoughts. I got them in order to understand few things better. And I share them for one reason, so that also you would have a better understanding.
Na, amiről itt szó lesz, attól nem kell megijedni: egyszerűen annyi, hogy Jézus mennyire nagyon hihetetlenül szuper jó, és hogy mennyire nagyon szeret mindenkit. Az itt leírt bejegyzéseket nem én találtam ki; ezek nem a saját gondolataim. Ezeket azért kaptam, hogy jobban megérthessek néhány dolgot. És csak azért írom le őket, hogy te is megérthesd ezeket.

February 13, 2012

A bíró

Huhú, fantasztikus hírem van!
Te is biztos észrevetted már, hogy vannak az életedben olyan rajtad kívül álló események és körülmények, amik valahogy állandóan megnehezítik az életedet. Nem is érted hogy miért vannak ott, és nem is nagyon tudsz mit kezdeni velük. És csak úgy ott vannak, és talán már annyira meg is szoktad őket, hogy már nem is gondolod, hogy megszabadulhatsz tőlük valaha.

Viszont el kell hogy mondjam, aggodalomra semmi okod, mert a megoldás ott van egy karnyújtásra. De tényleg, figyelj:

Szóval a napokban miközben imádkoztam, egy elég szokatlan, de nagyon szuper képet kaptam. Olyasmi volt az egész, mint egy focimeccs. Sokan ott voltunk a játékosok között. De ott volt egy olyan játékos is, akiből megállás nélkül folyamatosan csak hazugságok jöttek ki. Csak mondta és mondta a magáét, hogy lejárassa és felidegesítse a többi játékost. Nagyon dühös volt, és csak kiabált mérgesen mindenfélét. El akarta venni mindenkinek a kedvét és egymás ellen akarta uszítani a játékosokat.
De a lényeg csak ez után jött: mint minden focimeccsen, itt is volt egy bíró. A focimeccsen a bíró a főnök.
Akármi történik is, a bíró mondja meg hogy mi lesz. És akárhogy dönt is, az úgy lesz és kész.

A foci egy érdekes játék, kicsit olyan mint az élet: mindenki ismeri a szabályokat. Ennek ellenére néha mégis van aki úgy gondolja, hogy azért hát végülis meg lehet próbálni megszegni azokat szabályokat. Vagy csak egy picit megkerülni őket. Hátha nem derül rá fény.
Viszont azt is mindenki tudja, hogy ha ez kiderül, akkor jön a büntetés.
A fociban a végső büntetés a kiállítás. Ha valaki piros lapot kap, akkor tudja, hogy itt már mese nincs, irány le a pályáról. És nemcsak a pályáról kell lemennie, hanem egészen az öltözőbe kell visszamennie.

Na ez a dühös játékos is egészen addig dühöngött a pályán, amíg a bíró ki nem állította. A pálya széléről még megpróbált mérgesen bekiabálni, de végül kivezették az öltözőbe.

Figyelj, tudom, hogy a te életedben is vannak olyan körülmények, amelyek mintha megállás nélkül piszkálnának, csak hogy nem tudd élvezni az életedet. Mindig ott van, és már milyen régóta ott van, és csaknem tudsz elbánni vele.
De van egy jó hírem: nem is neked kell elbánnod vele! A szabálytalan játékossal sem a többi játékosnak kell elbánnia, hanem a bírónak.

Egyedül egy bíró van, aki el tud bánni az ellened készült összes szabálytalansággal. És ő pedig nem más mint Jézus. Jézus vére az a piros lap, amivel végleg ki tudja állítani a játékból az ördögöt, hogy élvezhesd az életedet. Jézus vére az egyedüli jel, ami végleg távol tartja az életedtől az ördögöt, aki soha nem akart békén hagyni, és nagyon szívesen fel is rúgott volna már téged.

És az ördög sajnos olyan fajta, aki addig próbálkozik, amíg ki nem állítják. Őt nem érdekli, ha rászólnak. Őt az sem izgatja, ha sárga lapot kap. Ő bizony addig fog piszkálni, amíg végleg meg nem kapja a piros lapot a játékodban. Ő sajnos az a fajta, aki addig kapálózik, amíg meg nem látja a piros jelet.

De a jó hír az, hogy ha meglátja a piros lapot, ha meglátja Jézus vérét az életeden, akkor tudja hogy mennie KELL. És azt is tudja, hogy ez VÉGLEGES.
Egyszerűen nem maradhat tovább.
Ez nagyon fontos, és ezzel jó ha te is tisztában vagy. Jézus vére VÉGLEG megszabadít! Mert ha ezzel nem vagy tisztában, az olyan mintha a fociban a játékosok sem lennének tisztában azzal, hogy a kiállított játékosnak végleg le kell mennie a pályáról. Mert ha esetleg nem tudják, akkor a kiállított játékos nyugodtan visszajöhet egy idő után, és nyugodtan folytathatja ott, ahol abbahagyta.

Szóval ha még nem tudnád: Jézus vére az EGÉSZ ÉLETEDRE VONATKOZÓAN megszabadít. A piros lap az egész meccsre vonatkozik. Ha az egész éltedre szabad lehetsz, akkor ne is érd be kevesebbel ;)

Ami sok az sok, ezért a piros lapot már réges rég felmutatta a bíró. De mindaddig, amíg te nem veszed észre, mindaddig amíg te nem tudod, hogy szabálytalan az amit az ördög csinál, addig biztos lehetsz benne, hogy csinálni fogja továbbra is.
Lásd meg Jézus vérét, vedd észre a piros jelet. A többit pedig bízd a bíróra, a többi már a bíró dolga. Ő ki fogja küldeni minden problémádat az öltözőbe, oda ahonnan jött.

No comments:

Post a Comment