So, the posts here are not supposed to be spooky: they are simply about how incredibly super good Jesus is, and how much He loves us all. I didn't make up these posts, they are not my thoughts. I got them in order to understand few things better. And I share them for one reason, so that also you would have a better understanding.
Na, amiről itt szó lesz, attól nem kell megijedni: egyszerűen annyi, hogy Jézus mennyire nagyon hihetetlenül szuper jó, és hogy mennyire nagyon szeret mindenkit. Az itt leírt bejegyzéseket nem én találtam ki; ezek nem a saját gondolataim. Ezeket azért kaptam, hogy jobban megérthessek néhány dolgot. És csak azért írom le őket, hogy te is megérthesd ezeket.

September 27, 2010

Még a plafonon is átmenjen

Huhh... tegnap beleláthattam, hogy mit is jelentenek Isten számára az imáink.
Hát, őőő... Mikor megérthetek egy-egy nagyszerű dolgot Isten hatalmasságáról, mindig úgy érzem, hogy most rögtön összetörök. Ilyenkor gombóc a torokba fel, erő az izmokból el, könnymirigyek aktiválva, és nagy levegő... és még egy... és még egy...

Szóval az ima. Ez egy nagyon erős eszköz!
(De csakhogy világos legyen a dolog: itt nem az olyan imákról írok, hogy mondjuk: "Szeretném karácsonyra a világ leggyorsabb autóját", hanem azokról, amik a szíved legmélyebb vágyait mondják el.)

Na szóval lehet, hogy veled is előfordul, hogy elszösszensz valamit, valami imádságszerű ezt-meg-azt, és nem is tudod, hogy most akkor ennek lesz-e bármi eredménye vagy nem, vagy csak talán. Igazából én meg vagyok róla győződve, hogy ha őszintén mondtad, és őszintén kérted, akkor lesz.
De az igazság az, hogy az imáink egyáltalán nem olyanok, mintha papírrepülőkbe rejtett üzeneteket dobálnánk felfelé, és aztán némelyik lehet, hogy célba ér, némelyik meg nem, vagy csak néhány, vagy egyik sem, vagy majd csak valamikor később, vagy ki tudja. Na nem, ez nem így megy!

A valóság az, hogy mi elmondott imáink Isten szemében olyanok, mintha a sötétben hirtelen teljes fénnyel kigyulladna egy legalább háznyi méretű reflektor és elkezdene felfelé világítani az ég felé. És ha bármikor elmondasz egy őszinte imát, akkor egyből felkapcsol egy olyan erős fényű lámpa, ami áthatol mindenen, és nem lehet nem észre venni.

Biztos lehetsz benne, hogy Ő hallja. És legyél is biztos benne! Még ha csak egy mondat is az amit mondasz, úgy mondd, hogy tudd: amit most mondtál azzal valami olyat mozgosítottál, ami előtt nem létezik akadály!
Kigyulladt egy hihetetlen fényű reflektor, amit ha emberi szemmel látni lehetne, az egész ország rögtön odafordulna. Ezt ne becsüld alá! Tudd, hogy a kimondott szavaidnak súlya van. Tudd, hogy az elmondott imáid már abban a pillanatban megváltoztattak valamit, amint kimondtad őket.

És lehet, hogy még nem látod a változást egyből. De egyszerűen csak tudd, hogy egy olyan valakit kértél meg, hogy segítsen, akinek az a vágya, hogy segítsen; és aki soha nem hagy cserben; sőt aki előtt nincs semmi lehetetlen.
Na ez így egy jó hosszú mondat lett; ha gondolod olvasd el újra, és gondolkozz el rajta.

Egyszer még régebben hallottam egy aranyos kis mondást: "Úgy imádkozz, hogy a plafonon is átmenjen!" Hát igen!
De mégjobb, ha úgy imádkozol, hogy tudod, hogy az áthatol mindenen, és hidd is el, sőt legyél biztos benne, hogy lesz eredménye!

No comments:

Post a Comment