So, the posts here are not supposed to be spooky: they are simply about how incredibly super good Jesus is, and how much He loves us all. I didn't make up these posts, they are not my thoughts. I got them in order to understand few things better. And I share them for one reason, so that also you would have a better understanding.
Na, amiről itt szó lesz, attól nem kell megijedni: egyszerűen annyi, hogy Jézus mennyire nagyon hihetetlenül szuper jó, és hogy mennyire nagyon szeret mindenkit. Az itt leírt bejegyzéseket nem én találtam ki; ezek nem a saját gondolataim. Ezeket azért kaptam, hogy jobban megérthessek néhány dolgot. És csak azért írom le őket, hogy te is megérthesd ezeket.

June 21, 2010

Dolgok, amelyek már most a tiédek

1.
Mit gondolsz, mi hiányozna még az életedből, ha MINDIG egészséges lennél és MINDIG békességed lenne? Békességed mondjuk MINDENNEL?

Van egy igevers a Bibliában, ami olyan elképesztő, hogy nekem mindig valmi újat tud mutatni:

Pedig a mi betegségeinket viselte, a mi fájdalmainkat hordozta. Mi meg azt gondoltuk, hogy Isten csapása súlytotta és kínozta. Pedig a mi vétkeink miatt törték össze. Ő bűnhődött, hogy nekünk békességünk legyen. Az Ő sebei által gyógyultunk meg. (Ézsaiás 53:4-5)

Ez Jézusról szól: Ő volt az, aki az önként vállalt halálával gyakorlatilag mindent lerendezett számunkra. Általa lehet békességünk és egészségünk.
Ez azért elég klassz, nem? Na mit gondolsz, mi hiányozna még az életedből, ha MINDIG egészséges lennél és MINDIG békességed lenne MINDENNEL?
Úgy gondolom, hogy nem sok minden. Esetleg még egy kis fagyi talán, de más már nem igazán, nem?

Nézzük csak meg újra, hogy milyen igeidőben is van az előző igevers! Ha megnézed, itt már minden megtörtént, ez már a tiéd: békességed van és meggyógyultál.

De hékás! Akkor miért is nincs békességem és miért nem vagyok egészséges???
Azért, mert ezt át kell vennünk. Ez olyan, mint az ajándékozás. Valaki ad neked valamit, de aztán azt neked el kell vened. Képzeld el, hogy nézne ki, ha karácsonykor valaki oda szeretne adni neked egy ajándékot, de te nem nyújtanád a kezed, hogy elvedd. És szegény mondjuk elkezdené belegyömöszölni az ajándékodat a zsebedbe, mert te nem vagy hajlandó átvenni.
Na, tudjuk hogy ez nem így megy :)

Mindaddig nem a tiéd, ameddig nem veszed el. Vedd hát el bátran, ez már csak rajtad múlik!

2.
Ha van valami igazán jó dolog, azt nem szokták ránk tukmálni, igaz? Mert azt egyszerűen nem kell ráerőltetni a másikra. Itt is pont ez a helyzet.

De mi van azokkal a dolgokkal, amik lehet hogy még jónak is tűnnek, de valamiért mégis ránk akarják erőltetni, és mindenáron bele akarják gyömöszölni a zsebünkbe? Az már egy kicsit gyanús. A legegyszerűbb példa a spam emailek: csak klikkelj ide, és egyből megnyerheted ezt-vagy-azt. Ezeknek azért már nem szoktunk bedőlni.

De a világ is ilyen: A világ sokat ígér. Sok mindenfélet ami most rögtön a tiéd lehet, anélkül, hogy bármi különöset kellene tenned érte. Itt van, csak vedd el:
Például mondjuk egy kis hazugsággal mennyi mindent el lehet érni. És egy kis hazugság nem tűnik olyan nagy dolognak.
Vagy egy kis csalással mi mindent meg lehet szerezni, és ez sem tűnik olyan nagy számnak.
És sorolhatnám még... Ha belegondolsz, igazából mindenre, amire csak szükséged van, a világ felkínálja ezeket az instant megoldásokat, amiért „szinte semmit” nem kell tenned. Csak az már nem biztos, hogy tényleg azt kapod, amire szükséged van… és könnyen lehet, hogy többe is fog kerülni, mint ahogy elsőre tűnik.

Valami bizony nem stimmel ezzel… Előbb vagy utóbb mindenért fizetni kell valakinek.
És lehet, hogy ezekért a mellékvágányokért az egészségeddel kell majd fizetned. Vagy egy folyamatos lelkiismeret furdalással. Vagy egy olyan élettel, amit stresszben élsz. Vagy lehet, hogy félelemben.

A félelem, a stressz, a betegségek olyan ágyúgolyók, amiket úgy tűnik, hogy valaki folyamatosan lődöz az emberekre. Kilövik, és aztán bummmmm!!! Betalál, és általában a legérzékenyebb helyen.
Bummmm, tessék egy kis idegeskedés!
Bámmmm, nesze egy kis aggodalom!
Benngg, itt van, kapsz egy kis szorongást!

Bármi a tiéd lehet, amit az élet kínál, de lehet, hogy utólag súlyos áron fogsz megfizetni érte! Persze, ha akarod ez is a tiéd lehet. Nem kell semmit tenned, csak vedd el, ha úgy tetszik. De ne csodálkozz, ha mondjuk félelemmel kell majd törlesztened az árat.
Ez a te saját döntésed.


Szerinted mi a különbség a fenti két dolog között? Bármelyik egy döntéssel most a tiéd lehet, de érezhető különbség van a kettő között.
Szerintem a különbség ugyanaz, mint a szeretet és a gyűlölet közötti különbség.
Ugyanaz, mint az őszinteség és a hazugság közötti különbség.
Ugyanaz, mint az együttérzés és az önzőség közötti különbség.

Bármelyik a tiéd lehet. Te melyiket szeretnéd???

No comments:

Post a Comment